Elektrostrojarska škola Varaždin

Škola za nove tehnologije

Member Area
Tehničar za računalstvo PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   

racunalstvo9

Program zanimanja omogućava stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature ( više razine) i nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima. 

Program je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja ili za obavljanje poslova tehničara za računalstvo.

 

Učenici tijekom svojeg četverogodišnjeg obrazovanja koriste suvremenu računalnu opremu. Pripremaju se i uče za održavanje strojne i programske opreme, programiranje različitih aplikacija, uspostavljanje i održavanje lokalne mreže, uporabu internetske i multimedijske tehnologije, uspostavu i korištenje baza podataka, uporabu aplikacijskih programskih paketa za razna područja, planiranje računalnog razvoja ustanove ili poduzeća. 

Program omogućuje i stjecanje znanja i razvijanje sposobnosti za visokoškolsko obrazovanje na tehničkim i njima srodnim fakultetima (FER, FOI, Veleučilište u Varaždinu).

U trećem razredu učenici biraju jedan izbornih predmeta: Baze podataka, Mikroprocesori, Računalne mreže, Informacijski sustavi, Internetske tehnologije.

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje
Novi nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje

 

Anketa

Kako ste saznali informacije o našoj školi na temelju kojih ste se odlučili upisati?