Grafički urednik-dizajner

GRAFIČKI UREDNIK-DIZAJNER

Program zanimanja omogućava stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature (više razine) i nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima za grafiku i dizajn.

Učenici tijekom svoga četverogodišnjeg obrazovanja koriste suvremenu računalnu opremu i najmodernije grafičke alate za grafički dizajn, izradu animacija, prezentacija, izradu reklama, 3D modeliranje i za izradu multimedijalnih web stranica. Rade grafičkim alatima (Adobe paketi) za izradu i oblikovanje različitih tiskarskih medija kao što su npr. prospekti, katalozi, plakati, novine, brošure, etikete, kutije, knjige i sl.

Grafiku ubrajamo u multidisciplinarne tehnologije što znači da učenici proučavaju i znanja iz informatike, likovne umjetnosti, web tehnologija, 3D tehnologija i dr. Posebni naglasak je na proučavanju stručnih predmeta koje jednim dijelom učenici mogu birati kao izborne programe u četvrtoj godini svojeg školovanja.  

 

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje.

 

Grafički urednik-dizajner - slika 1
images/smjerovi/GrafickiUrednik
Grafički urednik-dizajner - slika 2
images/smjerovi/GrafickiUrednik
Grafički urednik-dizajner - slika 3
images/smjerovi/GrafickiUrednik

Zadnji puta mijenjano Utorak, 08 Kolovoz 2017 18:47

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.