Tehnička gimnazija

TEHNIČKA GIMNAZIJA

Obrazovni program tehničke gimnazije jednakovrijedan je programu opće gimnazije. Posebnost nastavnog plana je u tome što učenik uz općeobrazovne predmete bira tehničke predmete iz područja elektrotehnike, elektronike, računalstva, računalnih mreža, mehatronike, robotike... Posebnost je i u tome da se ti predmeti predaju kroz laboratorijske vježbe i na taj se način objedinjuju teorija i praksa.

Tehnička gimnazija namijenjena je učenicima koje zanima prirodoslovlje, tehnika i moderne tehnologije te nakon srednje škole namjeravaju nastaviti obrazovanje. Zbog stjecanja vrlo širokih, općeobrazovnih znanja učenici tehničke gimnazije imaju mogućnost upisa na sve visokoškolske ustanove, a posebice na tehničke fakultete. Uz to učenici dobivaju praktična znanja koja im omogućavaju zapošljavanje ukoliko ne žele nastaviti školovanje na fakultetu. Učenici kroz veliki broj izbornih predmeta imaju mogućnost razvijanja svojih specifičnih potencijala i kreativnosti.

 

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti ovdje.

 

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 31 Svibanj 2017 22:39

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.