Europsko tržište rada za mlade

Učenici Elektrostrojarske škole iz Varaždina sudjelovali su u projektu Erasmus plus koji je održan u razdoblju 14. ožujka do 18. ožujka 2016. godine u Kokkoli u Finskoj. Naziv projekta je European Job Market for Youth. U samom projektu, osim naših učenika, sudjelovali su i učenici domaćina Finske, te Turske, Mađarske, Poljske i Njemačke. Učenici koji su predstavljali Elektrostrojarsku školu polaznici su 3. G razreda (medijski tehničari) su Doroteja Mrazović, Dario Gradečak, Patrik Šavor i Nikola Vnučec u pratnji profesorica Dunje Turk i Sunčane Habek.

Program u Kokkoli započeo je u ponedjeljak, 14. ožujka obilaskom škole domaćina, nakon čega je slijedio obilazak grada, a program je završio u večernjim satima talent showom. Na talent showu su učenici pokazali svoje vještine pjevanja, plesanja, sviranja… Sljedeći dan u sklopu radionica Vodstvo i pregovaranje učenici su poradili na usavršavanju istih. Vrlo korisni i zanimljivi su bili posjeti lokalnim tvrtkama gdje su učenici upoznali i vidjeli način rada u skandinavskim zemljama, sličnosti i razlike u odnosu na naš način rada. Najzanimljiviji su bili dijelovi dana posvećeni zimskim sportovima. Tako je jedno večer bilo predviđeno za zimsko kupanje, učenici su na otvorenom, u jezeru kojem je temperatura bila 4, pokazali svoju hrabrost te se okupali, naravno, kasnije je uslijedila sauna.

Nordijsko hodanje, pecanje u zamrznutom jezeru… samo su neke od aktivnosti koje su nam pripremili Finci. Za vrijeme posljednjeg dana u Kokkoli u centru za mlade organizirane su radionice i sportske aktivnosti nakon čega je slijedila evaluacija cijelog posjeta. Podijeljena su priznanja, a sam projekt je završio navečer, gdje smo prisustvovali hokejaškoj utakmici lokalnog hokejaškog kluba.

U subotu, 19. ožujka napustili smo Kokkolu te nekoliko sati proveli u glavnom finskom gradu, Helsinkiju. U noćnim satima smo se vratili u Varaždin. U Finskoj je bilo poučno i zanimljivo, a sljedeći projektni posjet će se održati u Hrvatskoj, u mjesecu svibnju, gdje će Elektrostrojarska škola biti domaćin.

Erasmusu Finska - Slika 1

Erasmusu Finska - Slika 1

images/projekti/galerijaerasmusfinska
Erasmusu Finska - Slika 2

Erasmusu Finska - Slika 2

images/projekti/galerijaerasmusfinska
Erasmusu Finska - Slika 3

Erasmusu Finska - Slika 3

images/projekti/galerijaerasmusfinska
Erasmusu Finska - Slika 4

Erasmusu Finska - Slika 4

images/projekti/galerijaerasmusfinska

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.