SYS-STEM PROJEKT – NON STOP LABORATORIJ

Elektrostrojarska škola

Elektrostrojarska škola Varaždin sudjeluje u novom KA2 projektu ‘’Arduino SYS-STEM for schools’’. Ovaj je projekt namijenjen prvenstveno nastavnicima i profesorima koji rade s populacijom od 14 do 18 godina (srednja škola i početak studija).

Cilj je projekta stvoriti i omogućiti otvoren pristup kvalitetnim didaktičkim materijalima za područje elektronike i digitalne tehnologije, a to se sve odvija pomoću ArdLABs, laboratorija putem kojih se dijele informacije između škola i centara. U projektu sudjeluje pet organizacija iz četiri različite zemlje: Hrvatske, Grčke, Španjolske i Portugala. Zajedničkim snagama, sudionici će stvoriti zajedničku metodologiju (nastavne zadatke, didaktički materijal, projekte zadatke i sl.) čiji je cilj pobuditi interes i angažirati učenike ili studente za STEM područje, posebice one koji već pokazuju određeni afinitet prema ovim područjima. Sav materijal će biti prilagođen dobi i razini kompetencija učenika za neko područje čime se omogućava individualiziran pristup učenicima.

Sudionike se poziva da što više implementiraju te vježbe i projekte u praktičan rad ili nastavu koristeći se ArdLABs (laboratorijima) na koje se povezuje putem online platforme koja koordinira cijelim sustavom. U dobivenim materijalima će biti i ArdLAB vodič za početnike, odnosno za škole i centre koji žele pokrenuti vlastiti ArdLAB te potencijalno dijeliti svoje materijale s drugima.

SYS-STEM projekt čini obrazovanje još dostupnijim, konkretnijim i pruža podršku nastavnicima koji žele obogatiti postojeće programe ili imaju neke ambicioznije ideje za koje još nemaju hrabrosti da ih provedu. Škole koje ne sudjeluju u projektu, odnosno nastavnici iz tih škola se mogu dodatno uključiti u edukacije koje će provoditi dva licencirana trenera iz škole koja originalno sudjeluje u projektu, u ovom slučaju Elektrostrojarska škola Varaždin. Edukacija za pojedinog nastavnika trebala bi trajati oko 20-25 sati.

SLUŽBENE STRANICE PROJEKTA

SYS-STEM PROJEKT – NON STOP LABORATORIJ
images/projekti/SYS-STEM
SYS-STEM PROJEKT – NON STOP LABORATORIJ
images/projekti/SYS-STEM

Zadnji puta mijenjano Utorak, 29 Ožujak 2022 14:42

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.